Kavos charakteris

Kava yra gyva ir savita, todėl, kad niekad nebūna visiškai vienoda. Net tos pačios rūšies pupelės turi skirtingus charakterio, skonio ir kvapo niuansus.

Kaip formuojasi kavos charakteris


Pradžia - kalnų turinti šalis, jos žemė, kurioje bus pasodinta kavos pupelė arba jau auga kavos krūmas. Ir pabaiga - gėrimas "skaniausiame" inde. Tai, kokį charakterį, skonį turės geriama kava, kokį skleis aromatą, priklauso nuo kiekvieno charakterio formavimosi etapo.
Svarbus kavos charakterio formavimosi veiksnys, nes šalis, žemė tarsi užkoduoja galimų skonių ir kvapų paletę, kurią galime atskleisti ragaudami kavą. Net tos pačios rūšies kava, auganti skirtingose šalyse gali turėti savitą, tik tai šaliai, jos žemei būdingą skonį. Kuo didesniame aukštyje virš jūros lygio auga kava, tuo ji yra vertingesnė.
Įtakos turi ir tai, kokios kokybės, kokiomis sąlygomis laikyta pasodinta kavos uoga; kaip prižiūrimas kavos krūmas augimo metu.
Sunokus uogoms, svarbu jas tinkamai nurinkti. Dažniausiai uogos sunoksta ne vienu metu, tad surenkamos ne vienu ypu ir tik sunokusios. Daugelį mūsų kavų yra renkamos rankomis, tad uogų sunokimo laipsnis irgi gali šiek tiek skirtis. Paprastai arabica kavos, kurią mes ir platiname, laikas nuo žydėjimo iki derliaus nuėmimo trunka nuo 7 iki 9 mėnesių. Derliaus nuėmimo periodas kiekvienoje šalyje yra skirtingas.
Surinkus derlių, jį reikia tinkamai apdoroti. Tam taikomi du metodai: sausasis ir šlapiasis. Mūsų kava apdorojama šlapiuoju apdorojimo metodu, o vėliau išdžiovinama saulėje periodiškai vartant pupeles.
Išdžiovintos kavos pupelės supilamos į maišus ir eksportuojamos. Paprastai eksportui naudojamos tos šalies ūkio geriausios kokybės pupelės, tad būna ir taip, kad viešėdami kavos kilmės šalyje galite ragauti gerokai prastesnės kokybės kavą nei geriate namuose. Įsigijus kavos (žalių pupelių), labai svarbu laikyti ją tinkamose patalpose.
Skrudinant pupeles, svarbu nepaskubėti - kuo lėčiau jos bus skrudinamos, tuo daugiau savybių išlaikys. Paskrudintos pupelės turi būti atvėsintos.
Atvėsintos pupelės gali būti sumalamos. Mūsų platinama kava labiau ne malama, bet drožiama, t.y. pjaustoma subyra į smulkius gabaliukus. Toks malimo metodas mažiau pažeidžia pupeles ir užpilus tinkamu kiekiu kokybiško vandens, galima pajusti subtiliausius kavos skonio ir kvapo niuansus.
Kad atsiskleistų kavos savybės ir aromatas, svarbu naudoti kokybišką, reikiamos temperatūros vandenį ir įberti tinkamą kiekį maltos kavos. Mūsų rekomendacija: įberkite 8-10 g. maltos kavos į “skaniausią” puodelį ir užpilkite šviežiu ir ką tik užvirintu 90-96 °C temperatūros vandeniu (~180 ml), o tada kvėpdami sklindantį aromatą, lėtais gurkšniais ragaukite ir jauskite skonių paletę.
1 - Šalis, žemė
Svarbus kavos charakterio formavimosi veiksnys, nes šalis, žemė, kurioje planuojama sodinti kavos uogą, arba dar vadinamą slyvutę, tarsi užkoduoja galimų skonių ir kvapų paletę.
2 - Sodinimas
Įtakos turi ir tai, kokios kokybės, kokiomis sąlygomis laikyta pasodinta kavos uoga; kaip prižiūrimas kavos krūmas augimo metu.
3 - Derlius
Sunokus uogoms, svarbu jas tinkamai nurinkti. Dažniausiai uogos sunoksta ne vienu metu, tad surenkamos ne vienu ypu ir tik sunokusios. Daugelį mūsų kavų yra renkamos rankomis, tad uogų sunokimo laipsnis irgi gali šiek tiek skirtis. Paprastai arabica kavos, kurią mes ir platiname, laikas nuo žydėjimo iki derliaus nuėmimo trunka nuo 7 iki 9 mėnesių.
4 - Apdorojimas
Surinkus derlių, jį reikia tinkamai apdoroti. Tam taikomi du metodai: sausasis ir šlapiasis. Mūsų kava apdorojama šlapiuoju apdorojimo metodu, o vėliau išdžiovinama saulėje periodiškai vartant pupeles.
5 - Eksportas
Išdžiovintos kavos pupelės supilamos į maišus ir eksportuojamos. Paprastai eksportui naudojamos tos šalies ūkio geriausios kokybės pupelės, tad būna ir taip, kad viešėdami kavos kilmės šalyje galite ragauti gerokai prastesnės kokybės kavą nei geriate namuose. Įsigijus kavos (žalių pupelių), labai svarbu laikyti ją tinkamose patalpose.
6 - Skrudinimas
Skrudinant pupeles, svarbu nepaskubėti - kuo lėčiau jos bus skrudinamos, tuo daugiau savybių išlaikys. Paskrudintos pupelės turi būti atvėsintos.
7 - Malimas
Atvėsintos pupelės gali būti sumalamos. Mūsų platinama kava labiau ne malama, bet drožiama, t.y. pjaustoma subyra į smulkius gabaliukus. Toks malimo metodas mažiau pažeidžia pupeles ir užpilus tinkamu kiekiu kokybiško vandens, galima pajusti subtiliausius kavos skonio ir kvapo niuansus.
8 - Ragavimas
Kad atsiskleistų kavos savybės ir aromatas, svarbu naudoti kokybišką, reikiamos temperatūros vandenį ir įberti tinkamą kiekį maltos kavos. Mūsų rekomendacija: įberkite 8-10 g. maltos kavos į “skaniausią” puodelį ir užpilkite šviežiu ir ką tik užvirintu 90-96 °C temperatūros vandeniu (~180 ml), o tada kvėpdami sklindantį aromatą, lėtais gurkšniais ragaukite ir jauskite skonių paletę.

Kavos charakterio bruožai


Kavos charakterį nusakome trimis bruožais: rūgštumu, stiprumu ir skrudinimo lygiu. Pasirinkite, kuris charakteris labiausiai prie širdies ... ar gomurio
Pasirinkite iš populiariausių kavų:
Visas pamėgto charakterio kavas rasite e-parduotuvės puslapyje

Kavos charakterio bruožai


Kavos charakterį nusakome trimis bruožais: rūgštumu, stiprumu ir skrudinimo lygiu. Pasirinkite, kuris charakteris labiausiai prie širdies ... ar gomurio
Rūgštumas
Rūgštumas
Rūgštumo lygį įvardiname remdamiesi kavos kilmės šalies pateikta charakteristika. Rūgštumas yra kokybiškos arabica kavos požymis. Ji tūri būti rūgšti, bent šiek tiek.
Silpnai, švelniai rūgšti kava
Pasirinkite iš populiariausių kavų:
Vidutiniškai rūgšti kava
Pasirinkite iš populiariausių kavų:
Rūgšti kava
Pasirinkite iš populiariausių kavų:
Stiprumas
Stiprumas
Stiprumu nusakomas kofeino kiekis pupelėse.
Mūsų pupelėse jis svyruoja nuo 0,8 % iki 1,9 %
Net kava be kofeino jo turi 0,1 %
Nestipri kava
Pasirinkite iš populiariausių kavų:
Vidutinio stiprumo kava
Pasirinkite iš populiariausių kavų:
Kava be kofeino
Turime vienintelę:
Stipri kava
Pasirinkite iš populiariausių kavų:
Skrudinimas
Skrudinimas
Visos mūsų kavos pupelės lėtai ir vidutiniškai paskrudintos, išsaugant savybes. Stipriau - tik Espresso. Jos pagaminimui reikalingas 8,5-9,5 barų slėgis, tad pritaikyta kavos aparatui.
Visas pamėgto charakterio kavas rasite e-parduotuvės puslapyje

Kavos skonis ir kvapas


Kavos skonis ir kvapas - tai individualus dalykas, kuris priklauso ne tik nuo kavos charakterio, bet ir nuo ragautojo receptorių. Tad pagrindiniai skoniai ir kvapai, kuriuos pateikiame, yra labiau kaip orientyras.
Pasirinkite iš populiariausių kavų:
Priklausomai nuo to, kokios šalyje žydi gėlės, kvapas gali būti jaučiamas šiose kavose (dažniausiai juntamas mums pažįstamas jazminų kvapas):
Šiose kavose galite pajausti įvairiausių prieskonių: gvazdikėlių, vanilės, kepimo, cinamono, kakavos pipirų:

Kavos skonis ir kvapas


Kavos skonis ir kvapas - tai individualus dalykas, kuris priklauso ne tik nuo kavos charakterio, bet ir nuo ragautojo receptorių. Tad pagrindiniai skoniai ir kvapai, kuriuos pateikiame, yra labiau kaip orientyras.
Pasirinkite iš kiekvieno skonio populiariausių kavų
Gėlių. Priklausomai nuo to, kokios šalyje gėlės žydi, o dažniausiai jazminų kvapas gali būti jaučiamas šiose kavose:
Riešutų. Riešutų skonį galima pajusti šiose kavose:
Šokolado. Švelnaus šokolado skonį galima pajausti šiose kavose:
Karamelės. Saldžios ir tirštos karamelės skonį galima pajausti šiose kavose:
Uogų. Saldus uogų skonis gali būti juntamas šiose kavose:
Vaisių. Gaivus vaisių skonis gali būti juntamas šiose kavose:
Prieskonių. Šiose kavose galite pajausti įvairiausių prieskonių: gvazdikėlių, vanilės, kepimo, cinamono, kakavos pipirų:
Kitų skonių. Šiose kavose galima pajausti medaus, rudojo cukraus, saldaus vyno, razinų skonį ir žemės kvapą:

Coffee Station kava

šviežia. kvepianti. "su charakteriu".